Τατούλης - ΤΕΡΝΑ - Κυβέρνηση: Βίοι παράλληλοι;

Σήμερα 24/4 οι Δήμαρχοι της Πελοποννήσου και τα υπόλοιπα μέλη του ΦΟΔΣΑ (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου θα κληθούν να ψηφίσουν την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του φορέα και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αν υπογραφεί η σύμβαση θα ανοίξει δυστυχώς ο δρόμος, ώστε να υλοποιηθεί η πανάκριβη, αντιπεριβαλλοντική και δεσμευτική για 30 χρόνια ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ στην επεξεργασία των απορριμμάτων όλων των Δήμων της Πελοποννήσου.

Αποποίηση κληρονομιάς: Πως και πότε γίνεται

Μετά το θάνατο κάποιου όλη η περιουσία του κληρονομείται από τους κληρονόμους που είτε  είναι οι στενοί συγγενείς του είτε αναφέρονται στην διαθήκη του.

Η κληρονομιαία περιουσία αποτελείται  και από ενεργητικό και το παθητικό της, οπώς αυτό αποτιμάται σε χρήμα. Με άλλα λόγια τα χρέη που έχει κάποιος  από δάνεια, από άλλες οφειλές ή στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία κτ.λ. κληρονομούνται με τον ίδιο τρόπο που κληρονομούνται και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία, π.χ. τα ακίνητα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί, τα κοσμήματα κ.τ.λ.

21 Απριλίου: Αστικοί μύθοι του Ναυπλίου

Η 20 Απριλίου 1967 ήταν μια περίεργη ημέρα για το Ναύπλιο. Στην «Κορωνίδα» είχε έρθει ένας θίασος που έπαιζε τη «Δίκη του Κολοκοτρώνη», του Δ. Φωτιάδη. Θα μας πήγαιναν το απόγευμα με το σχολείο (1ο Δημοτικό). Μαζί με μας θα ήταν και το Γυμνάσιο-Λύκειο Αρρένων.

Πριν πάμε στην Κορωνίδα.. κατεβαίναμε με τον πατέρα μου στον δρόμο δίπλα στα σχολεία και συναντήσαμε τυχαία τον μπαρμπα Βαγγέλη τον Μπούκουρα (παππού του Νίκου Λυκίδη) παλαιό κομματάρχη των δημοκρατικών κομμάτων … μου έχει μείνει η πρόβλεψή του για τις επερχόμενες εκλογές «ή βία θα ασκήσουν ή νοθεία θα κάνουν»…

Γιατί φώναζε τη γυναίκα του «μωρή» στο στρατόπεδο του Ναυπλίου, επί Χούντας

Μεταξύ των συλληφθέντων από το Άργος ήταν κι ένας γεράκος ο Μάστρο -  Ηρακλής Μενάγιας, ελαιοχρωματιστής.

Αφού τους πήγαν στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου την δεύτερη ή τρίτη Κυριακή, επετράπει το επισκεπτήριο για τους συγγενείς. Πήγε η γυναίκα του να τον δει κι έκατσαν σ΄ ένα παγκάκι να τα πουν.

Όταν χτύπησε το καμπανάκι για τέλος επισκεπτηρίου, η γυναίκα του απομακρύνθηκε, αφού τον αποχαιρέτησε.

Σε κάποια στιγμή άρχισε να της φωνάζει:  "Μωρή, μωρή, μωρή". Τότε ένας λοχίας τον μαλώνει: εεε δεν έχει όνομα η γυναίκα που την φωνάζεις μωρή;

Πως κτίζεται ο διχασμός και το νέο εμφυλιακό μίσος!

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν επενδύσει στην σύγκρουση και στην επιστροφή του εμφυλίου. Το ψάχνουν παντού, ακόμα και στις ονομασίες των σηράγγων… Η Συριζαϊκή κυρίως προπαγάνδα έχοντας μελετήσει καλά την απραξία της δεξιάς πάνω στο θέμα και την άγνοια της ιστορίας από τους νικητές του εμφυλίου, παίζει ανά πάσα στιγμή το χαρτί της σύγκρουσης για δύο βασικούς λόγους:

Με αφορμή το νέο μαραθώνιο της Ύδρας

Σαν παλιός αθλητής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και στους Πανστρατιωτικούς Αγώνες,  ως ελεύθερος δύτης με καταδύσεις στα 20-25 μέτρα, αλλά και σαν εκπρόσωπός  σας στον δήμο,  συγχαίρω όλους τους συντελεστές, τον δήμο, τους αθλητές του νέου Μαραθωνίου της Ύδρας και προπάντων θυμίζω ότι οι πρώτοι αγώνες Μαραθωνίου σε ειδικές διαδρομές της Ύδρας, έγιναν θεσμός από την περασμένη Δημοτική Αρχή, επί δημαρχίας Άγγελου Κοτρώνη και με την στήριξη όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως γίνεται και στον φετεινό Μαραθώνιο.

Ο Νέος Πατριωτισμός της Αλήθειας

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια συγκλονίζεται από μια οξεία και παρατεταμένη κρίση. Η οικονομία της έχει καταρρεύσει, η κοινωνία της πελαγοδρομεί και βρίσκεται σε φάση προχωρημένης αποδιάρθρωσης. Προπάντων, όμως, ο αξιακός κώδικας της χώρας διαβρώνεται και διαλύεται από τα διαρκή πλήγματα μιας πολύπλευρης επίθεσης σε θεμελιώδεις κανόνες του και βασικές προπαραδοχές του.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα