Η πολιτική ως άσκηση προσωπικού ύφους

Από όσα έχω δει στην πολιτική μας ζωή και από όσα έχω διαβάσει για τα προηγούμενα χρόνια, νομίζω είναι η πρώτη φορά που παίζει τόσο αποφασιστικό ρόλο σε μια κυβέρνηση το προσωπικό ύφος των στελεχών της.

Εφυγε και ο Νίκος Κούνδουρος

Ο σπουδαίος καινοτόμος σκηνοθέτης , ο ωραίος Έλληνας, ο πατριώτης, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού.

Η Κρήτη πενθεί, όπως και όλη η Ελλάδα, ο κινηματογράφος πενθεί, οι απλοί άνθρωποι πενθούν. Η χώρα μας έγινε φτωχότερη, γιατί μαζί με σένα Νίκο έφυγαν επίσης μεγάλες προσωπικότητες, πλήγμα στον πολιτισμό, στους κοινωνικούς αγώνες.

Οι Κρητικοί συμπατριώτες του φόρεσαν τα μαύρα μαντήλια με τα κρόσια να πέφτουν στο μέτωπο. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα κρόσια συμβολίζουν τα δάκρυα των Ελλήνων από την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως.

Η ελληνική γεωργία στο μνημονιακό ναρκοπέδιο

Η ελληνική γεωργία βρίσκεται σε κρίση αρκετά πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Οι δείκτες για το γεωργικό εισόδημα, την αγροτική απασχόληση, τις καλλιεργούμενες εκτάσεις βαίνουν μειούμενοι για πολλά χρόνια. Οι αιτίες μπορούν να αναζητηθούν σε ένα στρεβλό αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο που υιοθετήθηκε, στην κομματική/πελατειακή διαχείριση του αγροτικού κόσμου και των συνεταιριστικών προσπαθειών, στις επιταγές της ΚΑΠ όπου ταυτόχρονα με τις ενισχύσεις είχαμε μια αποδιάρθρωση κλάδων, διόγκωση των εισαγωγών και του αρνητικού εμπορικού ισοζυγίου.

Πότε το σπίτι στο παίρνει η τράπεζα αντί για τα παιδιά

Οι περισσότεροι δανειολήπτες είναι κάτοχοι ακινήτων. Τα ακίνητα αυτά, αποτελούν περιουσιακά στοιχεία, που πολλές φορές οι κάτοχοι τους επιθυμούν να μεταβιβάσουν στα παιδιά τους με γονική παροχή ή ακόμα και να πωλήσουν σε τρίτους.

Ο Σχετικισμός ως εμπειρική μεθοδολογία της κοινωνικής μάζας

Mέσα από τον διεπιστημονικό κλάδο των Διεθνών Σχέσεων και της Συγκριτικής Πολιτικής, μελέτησα, ερμήνευσα και ανάλυσα, το θέμα της θεωρίας της διεθνούς πολιτικής. Απο μια σφαιρική οπτική, και αντλώντας από πολλά επίπεδα αναλύσεις, διαπίστωσα, ανάμεσα στα άλλα, το κομβικό σημείο της σημαντικότερης διάκρισης μεταξύ του επιστημονικά απολύτου και της σχετικής προσέγγισης, αναφορικά με την μελέτη πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών φαινομένων. Η έρευνά μου κατέληξε στην υιοθέτηση μιας πρακτικής μεθόδου, σε παγκόσμια κλίμακα.

Στον αστερισμό των… «άκρων»!

Μετά από μια μεγάλη περίοδο σχετικού, αλλά σίγουρα εξελιγμένου ανθρωπισμού (τουλάχιστον σε ότι αφορά την Ευρώπη), άρχισαν και πάλι οι… έρωτες με τα άκρα. Προς Θεού όχι με άκρα στυλ ναζί ή Σταλινικών, αλλά με μια όλο και αυξανόμενη τάση που μας πλασάρει την βία όχι τόσο απεχθή, αλλά αντίθετα αποτελεσματική και το χειρότερο δίκαιη!...Ας απαριθμήσουμε τις επανεμφανιζόμενες ακρότητες:

Η Μεσαία τάξη και το… «μάρμαρο»!

Η βόμβα… στο Κορδελιό δεν είναι τίποτα μπροστά στην βόμβα πάνω στην οποία βρίσκεται η Ελληνική οικονομία και λέγεται «χρέος»!...

Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φθάνουν στα 240 δις ευρώ (!) και κάθε μήνα ο λογαριασμός φουσκώνει με ρυθμό 2 δις ευρώ… Το πρόβλημα έχει πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, παρ’ όλο που πλήρης εικόνα δεν υπάρχει. Όμως:

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα