home design 800x400
home design 1170Χ320

Η Καλαμάτα στο Intelligent Cities Challenge Conference στο Πόρτο

Συμμετοχή 280 συνέδρων, Δήμων και επιχειρήσεων από ολόκληρη την Ευρώπη

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Η Καλαμάτα στο Intelligent Cities Challenge Conference στο Πόρτο
porto pap collage

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή της Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε το συνέδριο Intelligent Cities Challenge Conference (ICC) και το φόρουμ δημάρχων και επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας στις 18 με 19 Ιουνίου 2024 με την ενεργό συμμετοχή 280 συνέδρων (Δήμων και επιχειρήσεων) από ολόκληρη την Ευρώπη. Τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας Βασίλης Παπαευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια του Διημέρου πραγματοποιήθηκε ένας διάλογος υψηλού επιπέδου μεταξύ Δημάρχων ή εκπροσώπων Δήμων και ηγετών επιχειρήσεων που επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση των ικανοτήτων των πόλεων για τη δημιουργία πρωτοπόρων αγορών για τις βιομηχανίες καθαρής τεχνολογίας και ψηφιακής τεχνολογίας της Ευρώπης. Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν τον κρίσιμο ρόλο των συμπράξεων μεταξύ πόλεων και επιχειρήσεων στην προώθηση της πράσινης μετάβασης μέσω τοπικών πράσινων συμφωνιών για ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον.

Η Καλαμάτα, ως πρωτοπόρα Mission πόλη, προσκλήθηκε με έξοδα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας να παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζει να εμπλέξει την επιχειρηματικότητα κατά την εφαρμογή του Κλιματικού της Συμβολαίου, αλλά και πως η Ευρωπαική Ένωση και οι Εθνικές Κυβερνήσεις μπορούν να βελτιώσουν τις πολιτικές τους, σχηματίζοντας ένα συμπαγές πλαίσιο, νομοθετικό και χρηματοδοτικό, που θα υποστηρίζει ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Παπαευσταθίου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πόλεις σε επίπεδο προμηθειών και νομοθετικών διαδικασιών, στις δεσμεύσεις χωρητικότητας του ηλεκτρικού δικτύου που περιορίζει την μαζική παραγωγή ΑΠΕ, αλλά και την έλλειψη ευρωπαϊκών κανονισμών για την μεταφορά και αποθήκευση υδρογόνου, την ανάμειξη βιομεθανίου στα υφιστάμενα δίκτυα φυσικού αερίου, αλλά και στην αναγκαιότητα, ιδίως στις χώρες του Νότου, να υπάρχει ουσιαστική χρηματοδοτική στήριξη για την δημιουργία αστικών και προαστιακών μέσων σταθερής τροχιάς χαμηλών ή και μηδενικών εκπομπών για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Παράλληλα, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καλαμάτας, ο Παπαευσταθίου συναντήθηκε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Πόρτο Filipe Araújo και την επιστημονική ομάδα του, συζητώντας προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας των δύο πόλεων με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε καινοτόμα εργαλεία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis