home design 800x400
home design 1170Χ320

Δίωξη για κακούργημα στους 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα

Οι 13 συλληφθέντες που είναι μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού, κατηγορούνται ότι προκάλεσαν τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων.
Φωτιά Ύδρα

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν στους 13 συλληφθέντες της θαλαμηγού οι οποίοι φέρεται να πέταξαν βεγγαλικά, προκαλώντας την επέκταση της φωτιάς στην Ύδρα.

Νωρίτερα, οι 13 συλληφθέντες που επέβαιναν στη θαλαμηγό, από όπου έριξαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν φωτιά στην Ύδρα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι κατηγορούμενοι είναι μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού που έπλεε κοντά στο πευκόδασος της Ύδρας. Σύμφωνα με την κατηγορία, από τη θαλαμηγό εκτοξεύτηκαν πυροτεχνήματα τα οποία προκάλεσαν τη φωτιά στο μοναδικό πευκόδασος του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει άτομα από το Καζακστάν, που πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την κατάσχεση του σκάφους

Κάποιοι ιδιώτες με φωτοβολίδες-βεγγαλικά κατάφεραν να κάψουν 300 στρέμματα στην Ύδρα, είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο OPEN.

Επίσης, ενημέρωσε πως ο εισαγγελάς ζήτησε να κατασχεθεί το σκάφος εκείνων που προκάλεσαν τη φωτιά στην Ύδρα. Η θαλαμηγός «Περσεφόνη» είχε ναυλωθεί από 17 άτομα με καταγωγή από το Καζακστάν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά την κατάσβεση της φωτιάς, χρησιμοποιήθηκαν 6 εναέρια μέσα και δύο ομάδες δασοκομάντος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis