home design 800x400
home design 1170Χ320

Διεθνές συνέδριο «Ενέργεια και Κλίμα στην Τρίπολη»

Θα συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα της ενέργειας, του κλίματος και της βιοποικιλότητας στην περιοχή της Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνει το 3ο Ελληνικό Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Ενέργεια και Κλίμα στην Τρίπολη», στο πλαίσιο του έργου PRO.GRE.S.S. (πρόγραμμα CERV).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στις 11:00 π.μ. ώρα Ελλάδος. Το διεθνές αυτό συνέδριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα της ενέργειας, του κλίματος και της βιοποικιλότητας στην περιοχή της Τρίπολης.

Φόρμα εγγραφής και σύνδεσμος εκδήλωσης: https://bit.ly/4bdCNlF

Μετά την εγγραφή σας, θα λάβετε ένα e-mail επιβεβαίωσης με τις πληροφορίες, που χρειάζεστε, για να συμμετάσχετε στη συνάντηση.

ΑΤΖΕΝΤΑ

*Ταυτόχρονη διερμηνεία από τα ελληνικά στα γαλλικά / ιταλικά / ισπανικά

11:00 – 11:10 Καλωσόρισμα – Εισαγωγή, Καρούντζου Ελένη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Τρίπολης.

11:10 – 11:25 Παρουσίαση Έργου “SodaSense: Προηγμένη διαχείριση δεδομένων μεγάλου όγκου με εφαρμογές στις μετακινήσεις, στο κλίμα και στη γεωργία”, Χρήστος Τρυφωνόπουλος, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

11:25 – 11:40 Παρουσίαση Έργου “SodaSense”, Κώστας Βασιλάκης, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

11:40 – 11:55 “Βιοποικιλότητα της περιοχής και οι επιπτώσεις του κλίματος”, Δημήτρης Μπούσμπουρας, βιολόγος και πρώην Πρόεδρος ορνιθολογικής εταιρείας.

11:55 – 12:15 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Το έργο PRO.GRE.S.S. είναι μια πρωτοβουλία ενός διακρατικού δικτύου κοινοτήτων ανθρώπων που ζουν σε αγροτικές περιοχές τεσσάρων Μεσογειακών χωρών: Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα. Η σύμπραξη προτείνει ένα πιλοτικό μοντέλο δημοκρατικής συμμετοχής, που προάγει τον διάλογο και τον στοχασμό μεταξύ των πολιτών για θέματα κλίματος και πρασίνου, προσφέροντας λύσεις στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας είναι θεμελιώδης για την καλύτερη ανάλυση και ικανότητα διαχείρισης του Φυσικού Κεφαλαίου, την αξιοποίηση των Υπηρεσιών Οικοσυστήματος και την ενίσχυση του πολύπλοκου κοινωνικο-οικολογικού συστήματος, που δημιουργείται από την αλληλεπίδραση διαφορετικών μορφών κεφαλαίου – φυσικού, κοινωνικού και ανθρώπινου. Η συμμετοχική διαδικασία θα βελτιώσει τις ικανότητες των φορέων στους διάφορους τομείς ενδιαφέροντος.

3rd online progress gr event

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis