home design 800x400
home design 1170Χ320

Λακωνία: Λουκέτο για φέτος στις κατασκηνώσεις Ταϋγέτης

Σε μια δυσάρεστη απόφαση προέβη η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης – Για ποιο λόγο αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας της δομής για το φετινό καλοκαίρι
Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης

Σε μια δυσάρεστη απόφαση προέβη η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης για τις Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης, των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται για φέτος. Αφορμή αποτέλεσε εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, σχετικά με τους κινδύνους από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που βιώνει η περιοχή αυτό το Καλοκαίρι.

Το σύνολο των γονέων και κηδεμόνων παιδιών που θα συμμετείχαν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, ενημερώθηκε άμεσα τηλεφωνικά γι’ αυτή την εξέλιξη. Επιπροσθέτως, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση, το πρωί του Σαββάτου 22/6 στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, όσους γονείς και στελέχη είχαν την δυνατότητα να προσέλθουν, ώστε να τους εξηγήσει δια ζώσης όλα τα δεδομένα που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας.

Με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη εξηγεί αναλυτικά:

«Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης με αισθήματα λύπης, αλλά και υπευθυνότητας απέναντι σε παιδιά, γονείς και συνεργάτες, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Κατασκηνώσεων στην Ταϋγέτη για το φετινό Καλοκαίρι, κατόπιν εισηγήσεως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, στην οποία επισημαίνονταν οι αυξημένοι κίνδυνοι, που έχουν προκύψει εκτάκτως την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, λόγω της έντονης ξηρασίας, της πυκνής βλάστησης, των υψηλών θερμοκρασιών και της γενικότερης μεταβολής των καιρικών συνθηκών που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Πριν την λήψη της οδυνηρής απόφασης, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, του Δασαρχείου Σπάρτης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που είναι πιθανό να προκύψουν. Σημειώνεται ότι οι άρτιες εγκαταστάσεις της τοπικής μας Εκκλησίας στην Ταϋγέτη έχουν όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις και σύγχρονα συστήματα πυρασφάλειας, ωστόσο οι πιθανοί κίνδυνοι, υπό τις τρέχουσες κλιματολογικές συνθήκες, δεν ήταν δυνατό να αγνοηθούν.

Η Ιερά Μητρόπολή μας ζητάει την κατανόηση γονέων και παιδιών, τα οποία με λαχτάρα περίμεναν να βιώσουν και φέτος μοναδικές στιγμές, και υπόσχεται, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, να πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Κατασκηνώσεων από το επόμενο Καλοκαίρι».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis