home design 800x400
home design 1170Χ320

ΚΚΕ κατά Κυβέρνησης για τις φωτιές στην Αργολίδα

Τι ζητά η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ
Φωτιά στο Κρανίδι

«Βάζουμε τέλος στην «κανονικότητα» των συνεχόμενων καταστροφών! – Προτάσσουμε το σύνολο των αναγκών μας, τη δύναμη της οργανωμένης πάλης του λαού», αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για τις φωτιές στην Αργολίδα, η οποία στρέφεται κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται:

«Από χθες ένα μεγάλο κομμάτι του νόμου Αργολίδας βρίσκεται στις φλόγες. Συγκεκριμένα στη περιοχή της Ερμιονίδος (Κρανίδι-Δάρδιζα) και στη Δημοτική Ενότητα Λυρκείας. Αντίστοιχα και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα.

Τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης δηλώνει ότι: «πλέον η κυβέρνηση έχει παρά πολλά όπλα για να αντιμετωπίσει τη κατάσταση, η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει».

Γι΄αυτό επιστρατεύονται και πάλι για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, η λεγόμενη «κλιματική κρίση», τα «ακραία» καιρικά φαινόμενα, τους συχνότερους καύσωνες, τις δύσβατες περιοχές. Ωστόσο η εμφάνιση ισχυρών ανέμων το καλοκαίρι δεν είναι νέο φαινόμενο. Ούτε η επιδείνωση της κατάστασης, με ακόμα περισσότερες μέρες πολύ υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την απουσία ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδιασμού. Αντίθετα, απαιτεί βελτίωση του σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας. Επιπλέον οι καιρικές συνθήκες προβλέπονται αρκετές μέρες πριν, συνεπώς υπάρχει δυνατότητα προετοιμασίας, εφόσον φυσικά έχουν εξασφαλιστεί μέτρα πρόληψης.

Προκαλεί η κυβέρνηση με τον ισχυρισμό ότι έχει αναβαθμίσει τον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας επειδή λειτουργεί το 112, που κάθε τόσο χτυπάει και μας λέει «τρέξτε να κλειστείτε μέσα» ή «φύγετε από την περιοχή», λες και αυτό εξασφαλίζει ουσιαστική προστασία.

Πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα μετατόπισης της ευθύνης της κυβέρνησης στην ατομική ευθύνη του καθενός. Ατομική ευθύνη γιατί δεν είχε κάποιος smartphone ή δεν άκουσε το μήνυμα από το 112. Ατομική ευθύνη γιατί δεν έκλεισε σωστά τα παράθυρα. Ατομική ευθύνη γιατί δεν βρήκε «τον γιατρό του» για να του δώσει οδηγίες…

Μάλιστα στη σημερινή φωτιά στο Κρανίδι, κάτοικοι καταγγέλλουν ότι κόπηκε το νερό στις αυλές των σπιτιών τους με αποτέλεσμα να σβήνουν τη φωτιά που έφτανε στα σπίτια με μπουκάλια νερό!

Ότι και να κάνουν όμως , όποια δικαιολογία και να επιστρατεύσουν, δεν κρύβεται η επιλεκτική «ανικανότητα» να προστατέψουν τον λαό, την περιουσία του και το περιβάλλον.

Και αποτελεί πραγματικότητα ότι η εγκληματική πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που αφήνει απροστάτευτο τον λαό και το περιβάλλον, αποτελεί το «προσάναμμα» για το καταστροφικό αποτέλεσμα που ζούμε τα τελευταία χρόνια με τις πυρκαγιές.

Απαιτούμε να παρθούν τώρα από την κυβέρνηση όλα τα αναγκαία μέτρα για να σβήσουν οι φωτιές.

Να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες στο 100% της καταστροφής, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση. ΤΩΡΑ να γίνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Στελέχωση των δασαρχείων με όλο το αναγκαίο προσωπικό. Να στελεχωθούν με μόνιμο και σταθερό προσωπικό οι πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονος εξοπλισμός.

Απέναντι στο εχθρικό κράτος του κεφαλαίου, που είναι πολύ ικανό όταν πρόκειται να προστατεύσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και να προωθήσει τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και «ανίκανο» όταν πρόκειται για την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος, προτάσσουμε το σύνολο των αναγκών μας, τη δύναμη της οργανωμένης πάλης του λαού.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis