home design 800x400
home design 1170Χ320

Αχαΐα: Κάηκαν ζώα, σπίτια, αποθήκες από τη φωτιά στον Ερύμανθο

«Ανυπολόγιστες» χαρακτηρίζει ο Δήμος Ερυμάνθου τις ζημιές που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από τον Άνω Μαστραντώνη
Ζημιές

«Ανυπολόγιστες» χαρακτηρίζει ο Δήμος Ερυμάνθου τις ζημιές που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από τον Άνω Μαστραντώνη Αχαΐας.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξεδόθη από τον Δήμο «η πυρκαγιά στο καταστροφικό της πέρασμα από τα χωριά και τους οικισμούς, Άνω Μαστραντώνη, Σταυροδρόμι, Ράχη, Σκούρα, Γάλαρο, Αγία Βαρβάρα, Πανουτσέικα, Πανταζέικα, Μασουρέικα και Κάλφα έκανε «στάχτη» δεκάδες σπίτια και αποθήκες, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, καθώς και αγροικίες.

Αναφέρει επίσης ότι «από τη μανία της φωτιάς δεν γλίτωσαν εκατοντάδες ζώα, κυρίως, αμνοερίφια, ενώ αποτεφρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα δάσους και καλλιεργειών, όπως ελαιώνες και αμπέλια».

«Τεράστιες» χαρακτηρίζει τις ζημιές στις υποδομές του Δήμου και κυρίως, στο δίκτυο ύδρευσης και σημειώνει ότι «αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί οικισμοί και χωριά να μείνουν χωρίς νερό, αλλά και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς κάηκαν κολώνες της ΔΕΗ».

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής σημείωσε ότι «αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι ότι δεν θρηνήσαμε θύματα. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας να κηρυχθεί η περιοχή μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή τη στιγμή, πάντως προέχει να αντιμετωπιστεί και η τελευταία εστία πυρκαγιάς και να αποτραπεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis