home design 800x400
home design 1170Χ320

ΣΑΕΚ Τουρισμού: 1η Πειραματική ειδικότητα για απόφοιτους Λυκείου στο Άργος

Οι απόφοιτοι της πειραματικής ειδικότητας, θα καλύπτουν θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα των Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και των ευρύτερων εταιρειών παροχής
Κωνσταντοπούλειο Άργος

Μετά από αίτημα της Διεύθυνσης ΣΑΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου και στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού σχεδίου Δράσης για τον Τουρισμό δημιουργείται η 1η Πειραματική ειδικότητα για απόφοιτους Λυκείου στο εκπαιδευτήριο του Άργους για το έτος 2024 2025 σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς σπουδών & λειτουργίας των ΣΑΕΚ -ΙΕΚ και κατόπιν εγκρίσεως του Υπ Τουρισμού.

Το Στέλεχος Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στον Τομέα Διοίκησης Δωματίων (Rooms Division management) είναι ένας ειδικευμένος επαγγελματίας, στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, με σκοπό την ποιοτική εξυπηρέτηση που έχει ως αποτέλεσμα την ικανοποίηση των πελατών μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης ή εταιρείας υπηρεσιών φιλοξενίας.

Είναι ικανό να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τις λειτουργίες (παραγωγικές, οργανωτικές, οικονομικές) που αφορούν στον Τομέα Διοίκησης των Δωματίων (Rooms Division) και πιο συγκεκριμένα τα Τμήματα Υποδοχής, Θυρωρείου, Κρατήσεων & Πωλήσεων, Ορόφων, Συντήρησης και Ασφάλειας. Υποστηρίζει τη διοίκηση ανθρωπίνου δυναμικού των τμημάτων της αρμοδιότητάς του και είναι γνώστης των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων και επικοινωνιών και των νέων τεχνολογιών του διαδικτύου.

Οι απόφοιτοι της πειραματικής ειδικότητας, θα καλύπτουν θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα των Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και των ευρύτερων εταιρειών παροχής υπηρεσιών Φιλοξενίας και συγκεκριμένα σε:

  • Σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλων των κατηγοριών και σε ξενοδοχεία τύπου «boutique”
  • Σε εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής
  • Σε εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων και παροχών υπηρεσιών φιλοξενίας
  • Ως αυτοαπασχολούμενοι στην τουριστική βιομηχανία

Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί με εφαρμογή σύγχρονων & πρωτοποριακών μεθόδων διδασκαλίας από έμπειρους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις αρχές της πειραματικής εκπαίδευσης.

Η φοίτηση είναι διετής με 6 μηνη αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις επιπέδου 4* & 5* σε όλη την Ελλάδα και οδηγεί μετά από εξετάσεις πιστοποίησης σε Δίπλωμα επιπέδου 5 σύμφωνα με το Εθνικό πλαίσιο προσόντων και με προοπτική εισαγωγής σε ΑΕΙ κατόπιν σχετικών εξετάσεων και αντίστοιχης προκηρύξεως.

Οι ενδιαφέρομενοι-νες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για την σχολή και την φοίτηση στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο , Δαναού 29 στο Αργος και στα τηλ 27510 20115 & 20127 αλλα και στο www.mintour.edu.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

riviera banner
ΛΟΓΟΣ

newsletter banner anagnostis