Υγεία

Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ

Όλα για την υγεία. Δείτε απόψεις ειδικών για θέματα που αφορούν την υγεία σας και μάθετε τα νέα και τις ειδήσεις για την υγεία στην Αργολίδα.

Δεν φθάνουν οι προσπάθειες των εργαζομένων...

Με τη Διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομειακών Μονάδων Αργολίδας συναντήθηκε σήμερα ο Γιάννης Μανιάτης, όπου και επιβεβαιώθηκαν οι σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα, μία κατεύθυνση προς την οποία έχουν ήδη γίνει κινήσεις.
 

Το Κρανίδι τρώει τον γιατρό από τις Σπέτσες

Χωρίς γιατρό θα μείνουν την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων οι κάτοικοι των Σπετσών αφού θα τους την πάρει το Κρανίδι.

Η γενική γιατρός του νησιού διορίστηκε το 2014 στις Σπέτσες αλλά αναγκάζεται να μοιράζει τον χρόνο της με το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου αφού κάνει κάποιες εφημερίες και εκεί. Οι τοπικοί άρχοντες των Σπετσών υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με απόφασή του, έχει εξαιρέσει τις Σπέτσες από τις μετακινήσεις γιατρών και στερεί και τη μοναδική διορισμένη για αρκετές μέρες από το νησί.

1.500.000 € για λίφτινγκ στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη παραδόθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου το μεγάλο έργο αναμόρφωσης του ισογείου, των εξωτερικών ιατρείων και της διοίκησης, αλλά και της ανακαινισμένης Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας εξυπηρετώντας έτσι ακόμα καλύτερα τους κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μεσσηνίας.

Κλείνουν χειρουργεία και το γιορτάζουν στο νοσοκομείο του Άργους

Την αναστολή λειτουργίας των χειρουργικών αιθουσών για τις ημερομηνίες 10-13 Δεκεμβρίου 2016 αποφάσισε η νοσηλευτική μονάδα Άργους λόγω προγραμματισμένων εργασιών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή ημερών εφημερίας που για εκείνες τις ημέρες μεταφέρονται στο Ναύπλιο.
Για περισσότερα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Δωρεάν ηλεκτρονικά ραντεβού στο ΠΕΔΥ

Την δυνατότητα δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού σε όλες τις μονάδες ΠΕΔΥ και στα περισσότερα Κέντρα Υγείας θα έχουν από τα μέσα Δεκεμβρίου οι πολίτες όλης της χώρας μέσω της νέας υπηρεσίας «Ηλεκτρονικών Ραντεβού – eRDV» της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, όπως ενημερώνει και το πολιτικό γραφείο του Γιάννη Γκιόλα.

Η υπηρεσία eRDV ξεκίνησε δοκιμαστικά, τη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου  και ώρα 08:00 πμ, ενώ η πλήρης παραγωγική της λειτουργία θα ξεκινήσει επισήμως στις 15 Δεκεμβρίου.

Έντομα, ασθένειες και η καινοτομία της Πελοποννήσου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Μελέτης και Πρόληψης Νοσημάτων που μεταδίδονται με Διαβιβαστές, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι νοσηλευτές δεν το ριξαν στο πλέξιμο όπως λέει ο Πολάκης

Τον καθημερινό αγώνα των ελλήνων νοσηλευτών και νοσηλευτριών και την απορία για την κατάσταση την οποία αναφέρει στις πρόσφατες δηλώσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, καταθέτει ο Γιάννης Μανιάτης σε σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Ο Π. Πολάκης στα περιθώρια των εγκαινίων του τμήματος πυρηνικής ιατρικής στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας είπε πως «Υπάρχουν και κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα, εκεί όπου η κεντρική κατανομή είναι 6-8 νοσηλεύτριες, έχουμε 15, 18, 23 ή 25 και πάνε με το πλεχτό».

Τι είπαν για τα αντιβιωτικά στο Ναύπλιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ναυπλιέων, η Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», τη Δευτέρα, 28/11/2016, στο Εργατικό Κέντρο του Δήμου.

Οι διασώστες φρόντισαν να πάνε όλα καλά παρά τη βροχή

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Αργολίδας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων - αγώνων του 2ου Παλαμήδειου Άθλου που έγινε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου είχε την ευθύνη της Υγειονομικής Κάλυψης της διαδρομής των 5χλμ. 

Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός, καθώς εκτός από τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας της διαδρομής λόγω της ανάβασης των σκαλοπατιών, έγινε και υπό συνεχή βροχόπτωση.
 

«Φάλκης» και «Δαμάλας» στα νοσοκομεία Άργους και Ναυπλίου

Το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας πραγματοποίησε ασκήσεις μερικής εκκένωσης των Νοσηλευτικών Μονάδων Άργους και Ναυπλίου στις 22 και 23 Νοεμβρίου.

Στις 22 Νοεμβρίου έλαβε χώρα άσκηση στη Ν.Μ.Ναυπλίου με την  κωδική ονομασία «Δαμάλας» και στις 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε άσκηση στη Ν.Μ.Άργους με την κωδική ονομασία «Φάλκης», στο πλαίσιο της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων «Σώστρατος» (Κόκκινο Επίπεδο) των νοσηλευτικών μονάδων.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα