Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αργολίδα, Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Νέα και ειδήσεις από τους δήμους Άργους - Μυκηνών, Ναυπλιέων, Ερμιονίδας, Επιδαύρου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια δεν κλείνει τα ΚΤΕΟ

«Για μια ακόμα φορά ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας θεώρησε ότι βρήκε την ευκαιρία να ασκήσει αντιπολιτευτική κριτική στη λύση που υιοθετεί η Περιφερειακή αρχή της Πελοποννήσου για την επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ» δήλωσε η Κωνσταντίνα Νικολάκου σχολιάζοντας το σχετικό δελτίο τύπου του Παναγιώτη Αλευρά, που ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι η Περιφέρεια βάζει λουκέτο στα δημόσια ΚΤΕΟ.

Θα πάρει μπουλντόζα να σπάσει τα μπλόκα!

Το ενδεχόμενο τα μπλόκα που συντονίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας να βλάψουν συναδέλφους τους από την Αργολίδα, οι οποίοι δεν θα μπορούν να πάνε και να πουλήσουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές, έθιξε ο Δημήτρης Καμπόσος.

Το θέμα αναμεταδόθηκε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, όπου και φιλοξενήθηκε μέρος από τις δηλώσεις του δημάρχου Άργους - Μυκηνών, ο οποίος είπε ότι αν χρειαστεί θα πάρει μπουλντόζα για να ανοίξει μόνος του τον δρόμο!

Συζήτησαν για θέματα που αφορούν το Ναύπλιο

Στα πλαίσια της επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αργολίδα, συνάντηση μίας ώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και μέσα σε κλίμα συνεργασίας, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τα ζητήματα που απασχολούν το Ναύπλιο και όλο τον Καλλικρατικό Δήμο . Αναλύθηκαν θέματα γενικά και ειδικά.
 

Θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τις σχολικές επιτροπές;

Επιστρέφει στο θέμα των σχολικών επιτροπών του Δήμου Επιδαύρου η αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον δήμαρχο για κωλυσυεργία ως προς τον καταλογισμό των ευθυνών και την απονομή δικαιοσύνης.

Συνέντευξη Τατούλη εφ’ όλης της ύλης

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στον ραδιοφωνικό σταθμό Arcadia 93.8 και το δημοσιογράφο Νίκο Γρίτση την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

 

«Οι πολιτικές μας πρωτοβουλίες επηρεάζουν την κεντρική πολιτική σκηνή»

Κιόσκι τουριστικών πληροφοριών στο Άργος

Στη δημιουργία γραφείου πληροφοριών με οπτικοακουστικές δυνατότητες, το οποίο θα λειτουργήσει σε κιόσκι στο κέντρο της Άργους, προσανατολίζεται ο Δήμος Άργους - Μυκηνών. Το Info Desk θα δημιουργηθεί από Σεπτέμβρη σε χώρο που σήμερα φιλοξενεί περίπτερο, το οποίο ξενοικιάζεται και όπως όλα δείχνουν θα περάσει στα χέρια του Δήμου και θα αξιοποιηθεί γι' αυτό τον σκοπό.

Εκτός από αυτό ο Δημήτρης Καμπόσος έκανε αναφορά στα μπλόκα των αγροτών, στην ανάπλαση, στην αφισοκόλληση, στον Σώρρα και τους «προδότες». 

Πράσινο φως για την ΣΔΙΤ από την Επιτροπή Διαβούλευσης

Καθολικά σχεδόν υπέρ της εισήγησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου γνωμοδότησε η Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία συμμετείχαν το σύνολο σχεδόν των Δημάρχων της Πελοποννήσου, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και ενώσεων και πολίτες.

Σύμφωνα με την απόφαση η Επιτροπή Διαβούλευσης γνωμοδότησε θετικά:

1) Για την έγκριση της μελέτης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, όπως έχει διατυπωθεί στο κείμενο που τέθηκε σε διαβούλευση, προκρίνοντας τη λύση 1β ως ρεαλιστική, άμεση στην εφαρμογή της, οικονομικότερη και φιλικότερη στο περιβάλλον.

Καμπάνες για αφισοκόλληση στον Δήμο Άργους - Μυκηνών

Είδε κι' απόειδε ο Δήμος Άργους Μυκηνών και έτσι επισημαίνει για άλλη μια φορά πως απαγορεύεται η αφισοκόλληση (διαφημιστικών, κηδειόχαρτων κλπ) πάνω σε δέντρα, κολώνες και οπουδήποτε αλλού, εκτός των προβλεπόμενων από τον Δήμο σημείων.

Όπως τονίζεται οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε την αισθητική και την καθαριότητα της πόλης μας και γι' αυτό θα επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις στους παραβάτες.
 

Αλλαγή μέσα από την προσωπική ευθύνη και το ενδιαφέρον για τον τόπο

«Η αγάπη στην πατρίδα αποτελεί το κυρίαρχο σημείο αναφοράς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το έτος 2017 και σημείωσε ότι οι ευχές του για το νέο έτος εστιάζονται στην αναζήτηση των αξιών μέσα από την παράδοση.

Τατούλης: Το κοινωνικό πρόγραμμα είναι δικό μας και όχι του Υπουργείου

Αντιδεοντολογική χαρακτήρισε την παρέμβαση της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Φωτίου στον αυτοτελή θεσμό της Περιφέρειας το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, και παράλληλα επικαιροποίησε το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κοινωνική ένταξη, όπως έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα