Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αργολίδα, Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Νέα και ειδήσεις από τους δήμους Άργους - Μυκηνών, Ναυπλιέων, Ερμιονίδας, Επιδαύρου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Παραμένουν οι απορίες Γραμματικόπουλου για τα οικονομικά του μαραθωνίου

Όσο δεν δίνονται εξηγήσεις για την "διαδρομή" των χρημάτων του περσινού και όχι μόνο Μαραθωνίου, τόσο θα αυξάνεται η "σκιά" σε σχέση με την οικονομική διαχείριση του. Αυτά επισήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Χρήστος Γραμματικόπουλος απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κωστούρο.

Νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Άργους - Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ανακοινώνει τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων και των αρμοδιοτήτων τους, όπως προβλέπεται από το νόμο εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου,  από 1.3.2017 μέχρι και 31.8.2019. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας  που ορίζονται από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο είναι οι εξής: κ.κ. Κρίγγος Δημήτριος, Τάγκαλης Βασίλειος, Οικονόμου Θεόδωρος, Γκαβούνος Νικόλαος, Πετσέλης Χρήστος, Δούρος Παναγιώτης και Τσίμπος Δημήτριος.

Αναλυτικά:

1ον Στον κ. ΚΡΙΓΓΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Ζητούν να ανακληθούν οι δασικοί χάρτες στην περιοχή της Μάνης

Την άμεση ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών για την αποτροπή των τεράστιων προβλημάτων που συνεπάγονται τα λάθη τους, έθεσαν σε προτεραιότητα και με απόλυτη ταύτιση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής των Μανιατών, ενόψει της διαμαρτυρίας τους την Πέμπτη 2 Μαρτίου στην Κυβέρνηση, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου.

Λάτινοαμερικάνικο καρναβάλι και αυξήσεις στα δημοτικά τέλη (Vid)

Περισσότερη ώρα στα του Δήμου του αφιέρωσε αυτή τη φορά ο Δημήτρης Καμπόσος στην διαδικτυακή εκπομπή της Παρασκευής.

Χωρίς να παραλείψει τις συνήθεις πολιτικοκοινωνικές αναλύσεις περί προσφύγων και μεταναστών, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των δημοτικών τελών για τα οποία προανήγγειλε νέες μικρές αυξήξεις προς όφελος των δημοτών, κατηγορώντας παράλληλα την ΔΕΗ για τα τσιμπημένα τιμολόγια.

6 εκατομμύρια ευρώ για τον πολιτισμό της Αργολίδας

«Επιτυγχάνουμε εκπληκτικά αποτελέσματα στον τομέα του πολιτισμού με τις στρατηγικά στοχευμένες επενδύσεις μας και τις εξαιρετικές συνεργασίες μας με τους Δήμους και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψή του στους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους, την ανάπλαση των οποίων έχει χρηματοδοτήσει με 6 εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.
 

Νέος πρόεδρος της Δ.Κ. Ναυπλίου ο Δημήτρης Μπουγιώτης

Η Δημοτική Παράταξη «Ναύπλιο επόμενη μέρα» ευχαριστεί το στέλεχός της και μέχρι σήμερα Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου Χρήστο Νταβάκο για την συνεχή, κοπιώδη και ανιδιοτελή προσφορά του προς την πόλη και προς την παράταξη.

Η παραίτηση του Χρήστου Νταβάκου από τη θέση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, ο οποίος αφοσιώθηκε στα κοινά επί δύο και πλέον έτη, έγινε αποδεκτή με θλίψη και μόνον γιατί οφείλεται σε μη αντιμετωπίσιμους προσωπικούς λόγους.

Πιέζουν για τα λιμενικά έργα της Ερμιονίδας

Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, η λειτουργία των λιμένων, τα έργα υποδομής, οι αναπλάσεις και το αίτημα αναβάθμισης των Λιμενικών Τμημάτων σε Υπολιμεναρχεία τέθηκαν υπόψη του Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από το Δήμαρχο Ερμιονίδας, Δημήτριο Σφυρή, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, Ιωάννη Ρούσση και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.

Αλυσοδένεται η Περιφέρεια

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 20/2/2017 στη συζήτηση του θέματος: «Έγκριση του αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ)» και με πρωταγωνιστές τον κ. Τατούλη και την ΤΕΡΝΑ, «αλυσοδένεται» για δεκαετίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό έγινε με απόφαση της πλειοψηφίας, αν και καταψήφισαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η παράταξή μας καταψήφισε την αναθεώρηση του συγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ γιατί:

Όνειρο δεκαετιών η αποκατάσταση της γέφυρας Λαγκαδίων

«Υλοποιούμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για τα Λαγκάδια και την Εθνική Οδό Τρίπολης – Λαγκαδίων – όρια νομού μέχρι την Ηλεία, το οποίο αποτελούσε όνειρο δεκαετιών και λύνει τεράστια προβλήματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης αποκατάστασης της λίθινης γέφυρας στην είσοδο των Λαγκαδίων, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στην έδρα της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι το έργο θα υλοποιηθεί πολύ σύντομα, ώστε εντός του καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Τι περιμένει ο Τατούλης όταν υπογραφεί η ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια

«Εγκρίνουμε τον ΠΕΣΔΑ και νιώθουμε υπερήφανοι γιατί επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ακόμα μια φορά η πολιτική μας διορατικότητα και η ορθότητα του σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του κατά την έγκριση του ΠΕΣΔΑ από το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα