Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αργολίδα, Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Νέα και ειδήσεις από τους δήμους Άργους - Μυκηνών, Ναυπλιέων, Ερμιονίδας, Επιδαύρου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι αδελφοί Ρώσοι ξεναγήθηκαν στο Ναύπλιο

Την Παρασκευή 28 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος υποδέχτηκε στο γραφείο του, στο δημαρχείο, τους εκπροσώπους της ρωσικής αντιπροσωπείας από την αδελφοποιημένη πόλη της Κροστάνδης με επικεφαλής τον Δήμαρχο της.

Τα έργα που προανήγγειλε ο Καμπόσος μέχρι το τέλος της θητείας του

Με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη η παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Άργους.

Πλουσιοπάροχος ο απολογισμός του Καμπόσου (Vid)

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στην «απολογία» του Δημήτρη Καμπόσου, ο οποίος παρουσίασε τα πεπραγμένα του από το 2011 αλλά και τα έργα που έπονται.

Συντήρηση στον δρόμο Νεμέας - Κανδήλας - Λεβιδίου

Τη δημοπράτηση του έργου «Εργασίες βελτίωσης και συντήρησης της με αρ. 57 Ε.Ο. Νεμέας – Κανδήλας – Λεβιδίου» υπέγραψε τη Δευτέρα 24 Απριλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. 

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Ναύπλιο

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Tρίτη και ώρα 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, συγκαλούμενου να αποφασίσει για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ     1ο

 

 

Περί εγκρίσεως διοργάνωσης πολιτιστικής μουσικής εκδήλωσης στον Ι.Ν Αγ.Ιωάννη του ΘΕΟΛΟΓΟΥ και   διάθεσης σχετικής πίστωσης.

 

Τι μέλλει γενέσθαι με τα σκουπίδια στον κάμπο Κρανιδίου

Με επιστολή της προς τον δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου ζητά ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στον Κάμπο Κρανιδίου και των απορριμμάτων που βρίσκονται σε εμφανή σημεία του Δήμου Ερμιονίδας.

Όπως σημειώνεται σε αυτήν:

«Κύριε Δήμαρχε παρακαλώ να με ενημερώσετε για την φάση υλοποίησης στην οποία βρίσκεται το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων που βρίσκονται στον Κάμπο Κρανιδίου και σε άλλα εμφανή σημεία του Δήμου Ερμιονίδας.

Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων

Την Δευτέρα 24 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο  Περί εγκρίσεως εκτέλεσης του έργου «Επισκευή στάσεων λεωφορείων στην ΔΕ Ασίνης»

ΘΕΜΑ 2ο  Περί εγκρίσεως εκδηλώσεων Πρωτομαγιάς & ψήφιση σχετικής πίστωσης

Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου Άργους - Μυκηνών

Την Τρίτη 25 Απριλίου, στις 7 μμ, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών για να αποφασίσει για τα παρακάτω θέματα της ημερησίας διάταξης:
1. Περί αποδοχής ποσού 300.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την υλοποίηση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου στην Τ.Κ. Λιμνών»
2. Περί τροποποιήσεως Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Άργους – Μυκηνών έτους 2017

Εξασφαλίστηκε η ολοκλήρωση της αναβάθμισης του λιμανιού του Ναυπλίου

Με τις κατάλληλες ενέργειες διαχείρισης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τη συνεργασία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου εξασφαλίστηκε η ολοκλήρωση του σημαντικού έργου της αναβάθμισης του λιμένα Ναυπλίου, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει δυναμικά και καθοριστικά στην ανάπτυξη του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής.

Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη Ναυπλίου - Άργους

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο έχουν  ενταχθεί οι πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους, με  προϋπολογισμό πάνω από 8.000.000 €.

Το στοίχημα είναι οι δύο πόλεις να μπορέσουν να σχεδιάσουν κοινά έργα, μέσα από τη διαδικασία του προγράμματος. Να δουν ότι είναι πόλεις απόλυτα συμπληρωματικές. Οι ψευτοαντιθέσεις δημιουργούνται και τεχνικά αναπαράγονται για λόγους λαϊκής κατανάλωσης. Κατασκευάζουμε έναν τοπικό εχθρό για να μπορούμε σε απολογισμούς να κοκορευόμαστε ότι νικήσαμε.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα