Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αργολίδα, Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Νέα και ειδήσεις από τους δήμους Άργους - Μυκηνών, Ναυπλιέων, Ερμιονίδας, Επιδαύρου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Φουντώνει η κουβέντα για το «διυλιστήριο στον Ανάβαλο»

12 δημοτικοί σύμβουλοι (Γραμματικόπουλος, Αντωνιάδης, Κοκκινόπουλος, Πινάτσης, Μερμίγκης, Κούτσελα, Παπαγεωργίου, Τόμπρας, Δρούγκας, Δήμας, Μπουζαλάς, Τζαρίμας)  θέτουν στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπλίου το  θέμα "Διυλιστήριο νερού στον Ανάβαλο", ενεργοποιώντας σχετική διάταξη του νόμου 3852/10 σύμφωνα με την οποία δύναται το 1/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου να προκαλέσει υποχρεωτική σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για οποιοδήποτε θέμα επιθυμεί.

Προκαλούν την κοινωνία πετώντας λεφτά! (Vid)

Το χαλάζι, το ΙΚΑ του Άργους, τα Πολιτιστικά του Δήμου και ο Ανάβαλος και τα σκουπίδια απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τον Δημήτρη Καμπόσο στην εβδομαδιαία επικοινωνία του με τους πολίτες.

Ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών άφησε υπονοούμενα για τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας κάνοντας λόγο για πεταμένα λεφτά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει αυτούς που του έδωσαν το 64% στην τελευταία δημοσκόπηση.

 

Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου Άργους - Μυκηνών

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών θα πραγματοποιηθεί  στις 29 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Οικονομικά Θέματα

1. Περί τροποποιήσεως προϋπολογισμού Δήμου Άργους – Μυκηνών οικονομικού έτους 2017 – εισηγητής ο κ. Γ. Αθανασόπουλος. 

Επιστολή διαμαρτυρίας Καμπόσου για το ΙΚΑ

Με επιστολή του προς την Υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος εκφράζει την δυσαρέσκεια του για το επερχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Άργους (ΕΦΚΑ) στην πόλη του Άργους.

Δεδομένου ότι ο Δήμος Άργους - Μυκηνών είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμιακά Δήμος του Νομού και από το υποκατάστημα του Άργους εξυπηρετούνται πολλοί περισσότεροι πολίτες σε σχέση με τα υπόλοιπα καταστήματα της περιοχής, δεν βγάζει νόημα αυτή η απόφαση.

Όπως σημειώνει ο Δ. Καμπόσος στην επιστολή του:

Να κηρυχτεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Με επιστολή του προς την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου ο Δημήτρης Καμπόσος ζητά να κηρυχτεί ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την έντονη χαλαζόπτωση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 16 Ιουνίου, προκαλώντας καταστροφές στις καλλιέργειες ζημιές σε θερμοκήπια, φυτικό κεφάλαιο, συστήματα άρδευσης , αγροτικές αποθήκες και στις αγροτικές υποδομές εν γένει σε όλο τον Αργολικό κάμπο.

Αποκεντρωμένη ανακύκλωση

«Στόχος μας μέσα από τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι, αφενός, να εξασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και, αφετέρου, να δημιουργήσουμε νέα οικονομία ενισχύοντας την προσπάθεια της χώρας για την έξοδο από την κρίση» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος, εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών, συμμετείχε στη συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο για το επικείμενο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση, την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Αρπακολατζίδικη ψηφοφορία για τον ανάβαλο

Τις ενστάσεις του για τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου εκφράζει ο Νίκος Πατσαρινός, κάνοντας λόγο για εκφυλισμό με αφορμή και την απόφαση για το εργοστάσιο αφαλάτωσης από τις πηγές του ανάβαλου, η οποία ψηφίστηκε με απόντες τον Τάσο Χειβιδόπουλο και πέντε από τους έξι Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης Τατούλη από την Αργολίδα.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση της «Πελοπόννησος Πρώτα»:

Αποφάσισαν να μην ασκήσουν έφεση

Ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση του κτιρίου για το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας μετά και την χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην ασκηθεί έφεση κατά της Πρωτόδικης απόφασης η οποία είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς περί οφειλών που εκκρεμούν.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος εισηγήθηκε αρνητικά στο να ασκηθεί το δικαίωμα της έφεσης καθώς αυτό θα καθυστερούσε ίσως και να ματαίωνε την ανέγερση του κτηρίου εξυπηρέτησης απόρων. Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία και έτσι έχουμε και πάλι αρμονικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
 

9ο Forum Αυτοδιοίκησης στο Πορτοχέλι

Στις 17 και 18 Ιουνίου, στο Πόρτο Χέλι και τις Σπέτσες, έλαβε χώρα το 9ο Forum Αυτοδιοίκησης υπό την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής αλλά και της Ένωσης Δημάρχων Αττικής με θέματα: «Η Νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση της Τ.Α.» και «Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Το παρόν αλλά και τον χαιρετισμό του έδωσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κος Δημήτριος Σφυρής κατά την έναρξη του συνεδρίου. Συζητήθηκαν και τέθηκαν προβληματισμοί σχετικά με την Οικονομική αλλά και τη Διοικητική Αυτοτέλεια της Τ.Α. όπως και το Σύστημα Εκλογής και Διακυβέρνησης. 

Όχι στο εργοστάσιο αφαλάτωσης από τις πηγές του αναβάλου

Αντίθετος με την κατασκευή εργοστασίου αφαλάτωσης από τις πηγές του αναβάλου εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και μέλος της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» Γιώργος Γαβρήλος και αντιπροτείνει έργα αξιοποίησης των πηγών Λέρνης και Αμυμώνης.

Αναλυτικότερα τα όσα αναφέρει ο Γ. Γαβρήλος:

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα