Σκίτσο

Το σκίτσο της ημέρας

Σκίτσα, γελοιογραφίες, καρικατούρες

Το δίσεκτο 2016

Δίσεκτο ονομάζεται ένα έτος το οποίο προσμετράται μια παραπάνω ημέρα, με σκοπό τη διόρθωση σφαλμάτων που προκαλούνται από τον μη ακριβή υπολογισμό της διάρκειας της ημέρας, πλήρους περιστροφής της Γης, στην μέτρηση του ηλιακού έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Το 2016 είναι τέτοιο...
 

 

Ο χορός του καλοκαιριού δεν είναι άλλος από το «συρτάκι»...

Με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, να χορεύουν συρτάκι στο πρωτοσέλιδο της, κυκλοφορεί σήμερα η σατυρική γαλλική εφημερίδα «Charlie Hebdo».
 

Ο σκιτσογράφος της Charlie, Luz, γράφει ότι ο χορός του καλοκαιριού δεν είναι άλλος παρά το «συρτάκι», ειδικά για τον Ολάντ και τη Μέρκελ που εμφανίζονται τρομοκρατημένοι μ' αυτή την ιδέα!
 

Αυτός είναι ο Έλληνας που ψήφισε ΟΧΙ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η ολλανδική εφημερίδα De Volksrant απεικονίζει κάπως έτσι τον τύπο του Έλληνα που πήγε στην κάλπη της Κυριακής και ψήφισε «όχι».

Καπνίζων, παχουλός, αγύμναστος 50άρης με μαγιό, σαγιονάρες και μπλούζα με φαρδιά πλατιά την ελληνική σημαία, που κάνει διακοπές με το ένα χέρι απλωμένο να ζητάει λεφτά και με το άλλο να το υψώνει στη γνωστή χειρονομία προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Απαράδεκτοι!
 

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα