Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα σε Άργος, Ναύπλιο, Κρανίδι και σε όλη την Αργολίδα, αλλά και την Πελοπόννησο

Εκδηλώσεις από δήμους, συλλόγους, φορείς, και ιδιώτες για μεγάλους και παιδιά

Το Ναύπλιο σε 4K! (Vid)

Πτήση με drone πάνω από το Ναύπλιο σε ποιότητα 4K. Με λήψεις που εστιάζουν περισσότερο στο θαλάσσιο και λιγότερο στο χερσαίο κομμάτι, το πιο πρόσφατο βίντεο του είδους με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2017.

Τ ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας παρουσίασε το πρόγραμμα Free Mobility

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο Φουγάρο, στο Ναύπλιο παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας που σχετίζεται με την ελεύθερη πρόσβαση και τον σεβασμό στα άτομα με κινητικά προβλήματα.
 

Στους ήχους της κιθάρας το Βουλευτικό

Απόλυτη επιτυχία για το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, που διεξήχθη 17-19 Φεβρουαρίου, στο πανέμορφο Ναύπλιο.

Οι συμμετοχές των μελών του Φεστιβάλ, ξεπέρασαν τις 100, ενώ κατά κοινή ομολογία, το επίπεδο τόσο των Σολίστ-Καθηγητών, όσο και των μαθητών που συμμετείχαν, ήταν για μία ακόμη φορά πολύ υψηλό.

Το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, δείχνει να καθιερώνεται, ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός, όχι μόνο για τον Νομό Αργολίδας, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Πόρτα στους τουρίστες που ήρθαν να δουν τα αρχαία!

Έφαγαν πόρτα όσοι τουρίστες είχαν την ατυχία να επισκεφθούν την Αργολίδα σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, καθώς οι αρχαιολογικοί χώροι ήταν κλειστοί για το κοινό. Ο λόγος, η 24ωρη απεργία των αρχαιοφυλάκων που ζητούν την διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας, όπως ισχύει μέχρι τώρα, καθώς και την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ. Παράλληλα ζητούν την άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Έτοιμος να προτείνει πολιτιστικές δράσεις για το Ναύπλιο ο «Παλαμήδης»

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, προκάλεσε στον πολυχώρο «Φουγάρο» την πρώτη συνάντηση των πολιτιστικών φορέων Αργολίδας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γνωριστούν οι πολιτιστικοί φορείς μεταξύ τους, να δώσουν το στίγμα τους και να καταγραφούν, προκειμένου να συμμετάσχουν σε πολιτιστικό φεστιβάλ το καλοκαίρι του 2017.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση από τον Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Εγγραφές για το Δ.ΙΕΚ Επιδαύρου

Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιδαύρου με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας μετατράπηκε σε Δ.ΙΕΚ ενηλίκων αποφοίτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στο οποίο λειτουργούν οι υπάρχουσες ειδικότητες Μελισσοκομίας, Γαλακτοκομίας Τυροκομίας, Λιθοξοΐας Λιθοχαρακτικής και Κοπτικής Ραπτικής.
 

Φρεσκάρισμα στον Σκακιστικό Σύλλογο Ναυπλίου

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 12.30, στην Πνευματική Εστία του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές Κατοικίες με μια σεμνή τελετή έγινε ο διορισμός του Θοδωρή Βορδόχειλα στη θέση Διευθυντή Σκακιστικής Σχολής, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.
 

Εναέρια βόλτα πάνω από την Πελοπόννησο! (Vid)

Πανέμορφα μέρη της νότιας ακτογραμής της Πελοποννήσου, όπως η Ελαφόννησος, η Καρδαμύλη, η Μονεμβασιά, η Βοϊδοκοιλιά και η Μεθώνη και το Γύθειο, μέσω του ναυαγίου του «Δημήτριος», παρελαύνουν σε αυτό το βίντεο.

Ο Νέστορας Κεχαγιάς και η Αθανασία Λυκούδη ανέλαβαν την κινηματογράφηση και την παραγωγή, με τη βοήθεια ενός drone, και το αποτέλεσμα είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει...

Τιμητική μέρα για το 1ο ΕΠΑΛ Άργους και ντοκιμαντέρ - έκπληξη

Mια τιμητική μέρα για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ου ΕΚ Άργους η Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, καθώς στο Φουγάρο διοργανώθηκε μία εκδήλωση αφιερωμένη στη δημιουργικότητα τους μέσα από τις ταινίες που παράγουν και που γνωρίζουν πανελλήνια απήχηση.
 

Συζητήσεις για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες της υφηλίου. Τη διοργανώνει το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης (INSAFE) μέσω του επίσημου εκπροσώπου στην Ελλάδα, του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE/INHOPE. Στόχος της είναι η προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των οnline τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα