Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα σε Άργος, Ναύπλιο, Κρανίδι και σε όλη την Αργολίδα, αλλά και την Πελοπόννησο

Εκδηλώσεις από δήμους, συλλόγους, φορείς, και ιδιώτες για μεγάλους και παιδιά

Ουράνια ημερίδα για έναν «σύγχρονο άγιο» από το Άργος (Vid)

Ημερίδα στη μνήμη του γεννημένου στο Άργος πρώην Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αντωνίου Κόμπου διεξήχθη στις 22 Μαϊου στο συνεδριακό κέντρο «Διακονία» στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος Κόμπος (1920 - 2005) αν δει κάποιος τη ζωή του θα μπορούσε να πει πως ήταν ένας «σύγχρονος άγιος»

Απόφοιτος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεγάλης θεολογικής παιδείας, συμπλήρωσε της σπουδές του στα Πανεπιστήμια Οξφόρδης και Παρισίων.

Ενημερώθηκαν για την βιοποικιλότητα του Πάρνωνα

Ως βιολογική ποικιλότητα ή βιοποικιλότητα νοείται η ποικιλία των ζώντων οργανισμών πάσης προελεύσεως, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των χερσαίων, θαλασσίων και άλλων υδατικών οικοσυστημάτων και οικολογικών συμπλεγμάτων, των οποίων αποτελούν μέρος. Βιοποικιλότητα είναι ένας όρος που χρησιμοποιούμε για να αναδείξουμε τον πλούτο του φυσικού κόσμου, την ποικιλία των ζωικών και φυτικών ειδών: πλούτος ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη ο οποίος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την εξάλειψη της φτώχειας.

Μελλοντικοί φύλακες μουσείων στην Ασίνη

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων οι καταρτιζόμενοι των δύο τμημάτων της Ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» του Δ.ΙΕΚ Ναυπλίου την Τετάρτη 18 Μαΐου, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ασίνης.

Οικολογικό Δίκτυο «ΦΥΣΗ 2000» στον Πάρνωνα

Η 21η Μαΐου επιλέχθηκε από εκπροσώπους ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών φορέων (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) να γιορτάζεται κάθε χρόνο η «Ευρωπαϊκή Ημέρα NATURA 2000», με σκοπό να αποταθεί φόρος τιμής στο μοναδικό αυτό Οικολογικό Δίκτυο και στην αξία του για τους πολίτες και την οικονομία. Βασική προτεραιότητα της ημέρας αποτελεί η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα προστασίας του οικολογικού αυτού Δικτύου. Φέτος γιορτάζεται για πρώτη φορά.
 

Η ιστορία της Ερμιόνης στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με απόφαση του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Ερμιονίδας, συνοδευόμενη από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας έγινε αποδεκτή η δωρεά του Έκτορα Γκάτσου για τη Δημιουργία, Λειτουργία και Συντήρηση του site της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης - Απόστολος Γκάτσος.

Ο «Ξένιος Δίας» καθάρισε από άκρη σ' άκρη την Καραθώνα

Στον εθελοντικό καθαρισμό της Καραθώνας προχώρησε σήμερα το απόγευμα το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων Ναυπλίου «Ο Ξένιος Δίας», με μεγάλη συμμετοχή μελών. Η παραλία καθαρίστηκε απ' άκρη σ' άκρη αφού από την Ουτοπία έως τον Ασημακόπουλο και από την μεριά του δρόμου και προς τη θάλασσα δεν έμεινε ούτε μια γόπα.

Αναστήλωση Ρωμαϊκού Ταφικού Μνημείου Ερμιόνης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας στην συνεδρίασή του στις 16 Μαϊου απεδέχθη να παραλάβει την εγκεκριμένη μελέτη αναστήλωσης, στερέωσης, χωροθέτησης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των Γ. Αντωνίου (αρχιτέκτονος μηχανικού) και Κ. Χατζηαντωνίου (πολιτικού μηχανικού), η οποία αφορούσε το Ταφικό Μνημείο Ερμιόνης. Επίσης απεδέχθη να παραχωρήσει τη χρήση μέρους του δημοτικού οικοπέδου, ανατολικά του κτηρίου του ΟΤΕ στην Ερμιόνη, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠ.ΠΟ.Α.) για την τοποθέτηση του αναστηλωμένου Μνημείου σύμφωνα με την μελέτη.

Ο Αδριανός, ο αυτοκράτορας με τα χίλια πρόσωπα αποκαλύπτεται στο Άργος

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να επισκέπτεται τον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άργους και να ανακαλύπτει ξανά ένα σπουδαίο γλυπτό του ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού.

Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσείων

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day).

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών "με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών".

Μουσικό απόγευμα με ποιήματα γραμμένα για το Ναύπλιο

Ένα όμορφο ποιητικό μουσικό απόγευμα έδωσε την αφορμή σε πλήθος κόσμου από το Ναύπλιο που ζει στην Αθήνα, μα και πολλούς φίλους τ΄ Αναπλιού να συγκεντρωθούν και να απολαύσουν ποιήματα που έγραψαν ποιητές με έμπνευση την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα