Πολιτική

Αναλυτική κάλυψη για όλα τα θέματα της πολιτικής ζωής της Αργολίδας

Οι εξελίξεις για Βουλευτές της Αργολίδας, Κόμματα, Κυβέρνηση, Βουλή, Εκλογές, Ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, Συνεντεύξεις

Πήγε περίπατο η διαβούλευση;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό υποβάλλει ο Γιάννης Μανιάτης, μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου ότι, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανοικτή και δημόσια διαβούλευση, οι επικεφαλής της 6ης ΥΠΕ τους ανακοίνωσαν την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Ο βουλευτής Αργολίδας ζητά να πληροφορηθεί ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη νοσοκομειακή μονάδα Ναυπλίου και τη συλλειτουργία των Νοσοκομειακών μονάδων Άργους και Ναυπλίου.
 

Δωρεάν νοσηλείες με πολιτικές πλάτες στο Ντυνάν (Vid)

Να ριχθεί άπλετο φως στις χιλιάδες περιστατικών με δωρεάν νοσηλείες στο «Ερρίκος Ντυνάν», την περίοδο 1997-2014, ζήτησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για σκάνδαλα στην υγεία.

Δεν θα αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Αργολίδας

Σε απάντηση που έλαβε ο Γιάννης Μανιάτης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ε. Αποστόλου, σε συνέχεια  σχετικής ερώτησής του για ζημιές λόγω καύσωνα σε ελαιοκαλλιέργειες της Αργολίδας, ο αρμόδιος Υπουργός δηλώνει ότι η συγκεκριμένη καταστροφή δεν υπάγεται στις αποζημιώσεις του ΕΛ.Γ.Α.

Κατά λάθος στις λίστες Μαρτίνη

Διευκρινήσεις σχετικά με όσα ακούσθηκαν περι εμπλοκής του ονόματος του στις λίστες Μαρτίνη έδωσε ο Γιάννης Μανιάτης με γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα σήμερα με τον κ. Δημήτρη Βέττα, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της αναφοράς του στο πρόσωπό μου κατά την εξέταση του κ. Μαρτίνη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Βέττας μου ζήτησε συγνώμη δηλώνοντάς μου ότι εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο όνομά μου.

Στηρίξτε τους αγρότες της Αργολίδας

Σε δήλωση για τις καθολικές ζημιές που υπέστη ο αγροτικός κόσμος από τα καιρικά φαινόμενα η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Πολιτευτής Αργολίδος Νέας Δημοκρατίας και μέλος του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε τα εξής:

Φάρμακο στους πληγέντες από το χαλάζι

Tη βούληση της πολιτείας για άμεση καταγραφή των ζημιών και στήριξη των αγροτών των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση εξέφρασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης  Αποστόλου που συναντήθηκε σήμερα στο Ναύπλιο με εκπροσώπους ομάδων παραγωγών, βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, τον δήμαρχο Άργους - Μυκηνών και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Παρόντες στη συζήτηση-ενημέρωση και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης, ο Γ.Γ του Υπουργείου Χαρ. Κασσίμης και ο διοικητής του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στο Άργος

Εν όψει του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διοργανώνεται ανοιχτή συζήτηση για τις προγραμματικές – πολιτικές θέσεις του κινήματος, με κεντρικούς ομιλητές τον Βασίλη Κεγκέρογλου, Βουλευτή Ηρακλείου, Γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τον Ελενόπουλο Γεώργιο Συντονιστή Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Άργους.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:

Στους σεισμόπληκτους της Λέσβου ο Μανιάτης

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γ. Μανιάτης, κατά την επίσκεψη του κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Λέσβο, με τη συμμετοχή του Γραμματέα Τ. Υποδομών του ΠΑΣΟΚ Γ. Οικονομίδη και στελεχών της Νομαρχιακής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Λέσβο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εξευτελίζουν συνταξιούχους και ταπεινώνουν τη χώρα

Αναφορικά με τις τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα, ο Γιάννης Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ θα αφαιρέσουν με τις (ν)τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες το βράδυ για τα προαπαιτούμενα της κυβέρνησης. Εξευτελίζουν και ταπεινώνουν τους συνταξιούχους, φέρνοντας καινούριες περικοπές συντάξεων σε νομοσχέδιο για την αλιεία και τα ψάρια!!!

Έρχεται κι' άλλη απειλή για τις ελιές;

Την άμεση λήψη δραστικών μέτρων πρόληψης – αντιμετώπισης του βακτηρίου XYLELLA που ρημάζει τους ελαιώνες της Ιταλίας, ζητά ο Γιάννης Μανιάτης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ε. Αποστόλου, με σχετική ερώτησή του, στην οποία επισημαίνει την έντονη ανησυχία των επιστημόνων και των αγροτών από τον ορατό κίνδυνο εξάπλωσης του βακτηρίου στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο και την Κρήτη, τονίζοντας ότι η εμπειρία των προσβεβλημένων δένδρων εσπεριδοειδών από τον καταστροφικό ιό Citrus tristeza (τριστέτσα) στην περιοχή της Αργολίδας επιτείνει την ανησυχία όλων.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα