Οικονομία

Οικονομικές ειδήσεις και νέα της Αργολίδας για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους

Αναζητήστε ειδήσεις για οικονομία, κρίση, φορολογία, τρόικα, ανεργία, πληθωρισμό, παραγωγή, κρατικές δαπάνες και για την ανάπτυξη

Βουλιάζει από κόσμο το Ναύπλιο για το καρναβάλι!

Τεράστια ήταν η ζήτηση για το αποκριάτικο τριήμερο στο Ναύπλιο όπως προκύπτει από ασφαλείς πληροφορίες. Οι ξενοδόχοι τρίβουν τα χέρια τους γιατί ήδη ξεπούλησαν, ενώ συνεχίζουν να δέχονται κρούσεις από άτομα που δυστυχώς όμως δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Τ' Ανάπλι αναμένεται να «βουλιάξει» από κόσμο που έρχεται να ζήσει το διαφορετικό που υπόσχεται το Βενετσιάνικο Καρναβάλι σε συνδυασμό με τα όσα συνηθίζει να προσφέρει η πόλη στους θαμώνες της κάθε φορά που την επισκέπτονται.

Ευκαιρία για 135 αποφοίτους ΕΠΑΛ στην Πελοπόννησο

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με στόχο να προσφέρει στους απόφοιτους των ΕΠΑ.Λ. μία εναλλακτική και ασφαλή διαδρομή εισόδου στην αγορά εργασίας, υλοποιεί το θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας.

Τουρισμός σε μειονεκτικές περιοχές της Πελοποννήσου

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου έδωσε το παρών στην 6η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στις 10 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo - Ho.Re.Ca.

Ο πρόεδρος του Τ.Ο.Π. κ. Μαρινάκος επισήμανε τα εξής:

Απόφαση - σταθμός για την αγκινάρα των Ιρίων

Yπογράφηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό, Γιάννη Τσιρώνη η καταχώρηση της ονομασίας «Αγκινάρα Ιρίων» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ), στο Μητρώο Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) και Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα με την υπ΄αριθμ,πρωτ.471/1713/17-2-2017 απόφαση του ΥΠΑΑΤ ,έγινε αποδεκτό το από 12-10-2016 τελικό αίτημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιρίων .

Νέα προγράμματα για την πρόσληψη ανέργων άνω των 50 ετών

Ξεκινά αύριο Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 το πρωί, η υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο δύο νέων προγραμμάτων απασχόλησης, για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης συνολικά 15.000 ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Σταγόνα και κλικ

Στην ηλεκτρονική αποστολή και εξόφληση λογαριασμών προχωρά η ΔΕΥΑ του Ναυπλίου, με χρονοδιάγραμμα πλήρους λειτουργίας του συστήματος το επόμενο εξάμηνο.

Θα είναι όμως οι ηλεκτρονικές πληρωμές ένα βήμα για την μείωση του κόστους στον τελικό καταναλωτή;

Πήραν μπρος οι μηχανές στις «Εσπερίδες»

Το εργοστάσιο «Εσπερίδες» της ΕΑΣΑ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας) επισκέφθηκε σήμερα (15/2) ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, μία μονάδα που προσπαθεί να ανακάμψει μετά και την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη το καλοκαίρι. Ήδη μπήκαν σε λειτουργία τα νέα μηχανημάτα που αντικατέστησαν τα παλιά, και το εργοστάσιο ετοιμάζεται για δυναμικό comeback.

Αποτελέσματα για 172 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στην Αργολίδα

Αναρτήθηκαν σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης:

  1. ο Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων
  2. ο Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων και
  3. ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων

 
Για την Αργολίδα προβλέπονται 172 θέσεις και στους τέσσερις δήμους, με τον Δήμο Ναυπλιέων να έχει τη μερίδα του λέοντος.

Κρυφό χαρτί Παππά απέναντι στα εκδοτικά συγκροτήματα, ο τοπικός Τύπος;

Η επαναφορά της υποχρεωτικότητας των δημοσιεύσεων του δημοσίου που γίνονται με πρόχειρους διαγωνισμούς και η κατανομή του 30% της κρατικής διαφήμισης, με διαφανή τρόπο και δίκαιη κατανομή προς τον Περιφερειακό Τύπο, αποτελεί ένα πρώτο άνοιγμα της Κυβέρνησης προς τον Περιφερειακό και Τοπικό Τύπο, μετά την κατάρρευση μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων της Αθήνας, που δεν άντεξαν στην οικονομική κρίση.

Στη μέγγενη οι ξενοδόχοι της Πελοποννήσου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 07 Φεβρουάριου, στα γραφεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) μεταξύ του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) και του Ξ.Ε.Ε. με αντικείμενο συζήτησης τις Εταιρίες Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων. Τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. Κων/νος Μαρινάκος και το μέλος Δ.Σ. Δημήτριος Καραλής ενώ από πλευράς του Ξ.Ε.Ε. παρευρέθησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Τσακίρης η διευθύντρια του Ξ.Ε.Ε. Αγνή Χριστίδου, μέλη του Δ.Σ. και οι νομικοί σύμβουλοι του Επιμελητηρίου.
 

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα