Οικονομία

Οικονομικές ειδήσεις και νέα της Αργολίδας για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους

Αναζητήστε ειδήσεις για οικονομία, κρίση, φορολογία, τρόικα, ανεργία, πληθωρισμό, παραγωγή, κρατικές δαπάνες και για την ανάπτυξη

Φορολογικές δηλώσεις αθλητικών σωματείων χωρίς πρόστιμα

Όπως ενημερώνει η ΕΠΣ Αργολίδας, σύμφωνα με το Ν.4446/2016 δίνεται η δυνατότητα  σε νομικά προσωπα και οντότητες συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών σωματείων να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για τα προηγούμενα έτη χωρίς πρόστιμα με καταληκτική ημερομηνία την 31 Μαϊου 2017.

Όσοι πιστοί ας προσέλθουν...

 

Με στόχο τον τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο το Ναύπλιο

Μεσα σε κλίμα γιορτής πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ (19/5) τα εγκαίνια της έκθεσης "Greek Travel Show 2017" στην Αθήνα στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο " Helexpo Maroussi ", παρουσία της υπουργού τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, του προέδρου της Helexpo Αναστάσιου Γκίκα, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρου, αντιπεριφερειαρχών Αττικής, αντιπεριφερειαρχών από όλη την Ελλάδα, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και διαφόρων φορέων τουρισμού.
 

Τιμούν το Ναύπλιο σε τουριστική έκθεση

Μια πολύ σημαντική αναγνώριση για τον Δήμο Ναυπλιέων αποτελεί η επιλογή του ως "τιμώμενου Δήμου" στην 1η έκθεση «Greek Travel Show 2017», όπου διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα "Έκθεση Τουριστικής Εμπειρίας" από τη ΔΕΘ - ΗELEXPO, από 19 έως 21 Μαΐου 2017 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο «Helexpo Maroussi».

Αιτήσεις καταλυμάτων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο ήδη υλοποιείται βάσει της υπ΄ αριθμ. 11/2016 Δημόσιας Πρόσκλησης, να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής σε αυτό.

Online σύμβουλος του επιχειρηματία από το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Αργολίδας έχει ξεκινήσει την προσπάθεια για τη δημιουργία ουσιαστικών ανταποδοτικών υπηρεσιών για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των τοπικών αγορών. Πρόκειται για την παροχή «Ανταποδοτικών ηλεκτρονικών (cloud) υπηρεσιών υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη της Ανταγωνιστικότητας & της Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων και την στήριξη των Τοπικών Αγορών».

Σε πρώτη φάση προσφέρεται η ακόλουθη υπηρεσία:
– On-Line ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Ασπιρίνη η μείωση του ΦΠΑ σε 13% για τα αγροτικά εφόδια

Aπό το γραφείο του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα έγινε γνωστό ότι τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα αγροτικά εφόδια ανακοίνωσε ο Ευκλείδης Τσακάλωτος κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις από την συμφωνία με τους δανειστές.

Ως αγροτικά εφόδια θεωρούνται τα λιπάσματα, οι σπόροι, φυτά, πολλαπλασιαστικό υλικό κ.α που είναι και ένα σημαντικό του κόστους των αγροτικής παραγωγής και αποτελεί πάγιο αίτημα των αγροτών. 

SOS εκπέμπουν οι έμποροι του Άργους προς τη ΔΕΗ

Αίτημα για βιώσιμο διακανονισμό οφειλών στην ΔΕΗ απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους με επιστολή του προς ΟΕΣΠΝΕ, ΕΣΕΕ και τους τρεις βουλευτές της Αργολίδας.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν: «Όπως γνωρίζετε η οικονομική κατάσταση των εμπόρων τα τελευταία χρόνια χειροτερεύει όλο και περισσότερο. Αυτό έχει δημιουργήσει στους συναδέλφους οφειλές προς πάσα κατεύθυνση.

Εκτός από τους πλειστηριασμούς που κινδυνεύει να χάσει εκτός των άλλων ο συνάδελφος και την πρώτη του κατοικία, έχει να αντιμετωπίσει την πολύ σκληρή πολιτική της ΔΕΗ.

Οι Ράμπο της εφορίας ξαμολήθηκαν στην Αργολίδα!

Κλιμάκιο εφοριακών από την Τρίπολη βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αργολίδα και κάνει φύλλο και φτερό καταστήματα σε Άργος και Ναύπλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη βεβαιώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν ποινές σε κατάστημα στο κέντρο του Άργους, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι «ράμπο» της εφορίας είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί και δεν χαρίζουν κάστανα...

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με άκρα μυστικότητα, με στόχο τον εντοπισμό τυχόν παραβάσεων ώστε να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία.
 

Προσλήψεις στα νοσοκομεία της Αργολίδας

Στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 257 συνολικά θέσεων τακτικού προσωπικού πανεπιστημιακής ,τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων) προχωράει ο ΑΣΕΠ.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 29 Μαΐου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 13 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.

10 υδρονομείς άρδευσης στον Δήμο Άργους - Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών θα προσλάβει 10 υδρονομείς άρδευσης για την αρδευτική περίοδο 2017.

Οι αιτήσεις πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται:
1. Πιστοποιητικό εγγραφής στο Δημοτολόγιο,
2. Πιστοποιητικό εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων, προκειμένου περί άρρενος,
3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας,
4. ανεπικύρωτο φωτοαντίγραφο ταυτότητας,
5. υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζουν ανάγνωση και γραφή,

Το αντίγραφο ποινικού μητρώου θα αναζητηθεί, αυτεπάγγελτα, από την υπηρεσία μας, μετά την πρόσληψη των υδρονομέων.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα