Κοινωνία

Ειδήσεις και θέματα για τον άνθρωπο και την κοινωνία

Ό,τι συμβαίνει στις πόλεις και τα χωριά της Αργολίδας και της Πελοποννήσου

Αλλαγές στους αστυνομικούς διευθυντές της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, με τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του Προϊσταμένου του Επιτελείου, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.­

Παρέταξαν τα τρακτέρ έξω από το Άργος

Μπλόκο έστησε την Δευτέρα (23/1) το μεσημέρι ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, στα πλαίσια των αγροτικών κινητοποιήσεων που οργανώνονται ανά την Ελλάδα.

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε προσυγκέντρωση στην Αγία Τριάδα και από κει ξεκίνησε πορεία με τρακτέρ μέχρι τον κόμβο του Κουτσοποδίου, στην εθνική οδό Άργους - Κορίνθου. 

Εκεί οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους και έκλεισαν συμβολικά το ρεύμα προς Άργος. Η διέλευση των οχημάτων γινόταν μέσω παρακαμπτηρίου.
 

Επίσκεψη Μανιάτη στην ΣΕΚ Επιδαύρου

Ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Επιδαύρου, όπου ξεναγήθηκε στα εργαστήρια και στις εγκαταστάσεις από τη Διευθύντρια, κα. Δώρα Αντωνοπούλου, και τους καθηγητές της σχολής και μίλησε με τους μαθητές των ειδικοτήτων της  Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας, Λιθοξοΐας, Μελισσοκομίας και Κοπτικής-Ραπτικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τους στραγγαλίζει το ασφαλιστικό

Προκειμένου να επιλυθούν τα ασφαλιστικά προβλήματα των μηχανικών, το ΤΕΕ Πελοποννήσου απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Πετρόπουλο, η οποία κοινοποιείται στον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γ. Στασινό καθώς και στον Πρόεδρο ΔΕ ΜΕΔΕ ΕΤΑΑ Κ. Μακέδο, με συγκεκριμένες προτάσεις υλοποίησης:

«Η εφαρμογή του Ν. 4387/2016 για το ασφαλιστικό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα, από τα ήδη υπάρχοντα, προβλήματα στο κλάδο των Μηχανικών.

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές στο Ναύπλιο

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε επιχείρηση ημεδαπού, που έγινε την 26/27.10.2016 στο Ναύπλιο. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 29χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής. 

Επίσης μία περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που έγινε την 4.9.2015 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου ημεδαπού, για κλοπή. 

Μπαράζ συλλήψεων στην Αργολίδα

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν από την 20.1.2017 έως και χθες 21.1.2017, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 802 άτομα, εκ των οποίων 588 ήταν ημεδαποί και 214 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 696 οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν 94 άτομα, από τα οποία 52 ήταν ημεδαποί και 42 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 42 άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Βρέθηκε νεκρός στο χωράφι του στον Ίναχο

Νεκρός στο χωράφι του στον Ίναχο βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (22/1) ένας 58χρονος άνδρας από το Κουτσοπόδι, έπειτα από αναζήτηση συγγενών του.

Ο 58χρονος εικάζεται πως έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του, έχοντας αυτοπυροβοληθεί με κυνηγετικό όπλο.

Την υπόθεση ερευνά η αστυνομία.
 

Με δυο υποστράτηγους η Αργολίδα στην ΕΛ.ΑΣ.

Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Εκτός αστυνομίας και επίσημα ο Μανώλης Σφακιανάκης

Προαγωγή για τον διοικητή της Αντιτρομοκρατικής και αποστρατεία για τον Μανώλη Σφακιανάκη επεφύλασσε η κρίση των υποστράτηγων της ΕΛ.ΑΣ. Σε ότι αφορά την κρίση των ταξίαρχων που ακολουθεί, πληροφορίες φέρουν να προάγονται στο βαθμό του υποστράτηγου δύο αξιωματικοί από την Αργολίδα, οι Διαμαντής Μητρόπουλος και Δημήτρης Τριγώνης.

Αναζητούνται γιατί έκλεψαν αυτοκίνητα από το Άργος

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, δύο περιπτώσεις κλοπών οχημάτων ημεδαπών, που είχαν γίνει την 12/13.9.2014 και την 3.8.2016, αντίστοιχα, στο Άργος.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκαν δύο αυτοτελείς δικογραφίες, σε βάρος ενός 28χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας και ενός 21χρονου ημεδαπού, αντίστοιχα, για κλοπή οχήματος.
 

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα