Κοινωνία

Ειδήσεις και θέματα για τον άνθρωπο και την κοινωνία

Ό,τι συμβαίνει στις πόλεις και τα χωριά της Αργολίδας και της Πελοποννήσου

Βρήκαν τον κλέφτη δικύκλου σε χωριό του Άργους

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, μία περίπτωση κλοπής δίκυκλου οχήματος ημεδαπού, που είχε γίνει την 20.6.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών.

Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου. 
 

Τσάκωσαν 17χρονο με χασίς σε χωριό του Άργους

Συνελήφθη, χθες (24.6.2017) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους - Μυκηνών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, 17χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 5,8 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους -Μυκηνών. 
 

Σχολείο εμπορικό κέντρο, μαθητές πελάτες και δάσκαλοι πωλητές!

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Αργολίδας εκφράζει την αντίθεσή του στους υποβιβασμούς και τις συγχωνεύσεις σχολείων που δρομολογούνται στην Αργολίδα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Το υπουργείο Παιδείας με απόφασή του σηματοδοτεί το νέο κύμα συγχωνεύσεων- καταργήσεων και υποβιβασμών σχολικών μονάδων στέλνοντας στο  μακρινό παρελθόν ό,τι απέμεινε από δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υλοποιώντας τις αποφάσεις του 3ου και 4ου μνημονίου.

Ανήλικος πήγε να κλέψει σπίτι στο Ναύπλιο

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 27.5.2017, στο Ναύπλιο.

Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας ανήλικος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
 

Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων στην Αργολίδα

Το ΔΣ Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας καταγγέλει την Υπουργική Απόφαση της 23ης /06/2017 ,που  αφορά στις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς σχολικών μονάδων.

Η απόφαση αυτή η οποία αποτελεί συνέχεια των μνημονιακών - αντιλαϊκών πολιτικών στο χώρο της εκπαίδευσης παραβλέπει:

21 συλλήψεις σε μια μέρα στην Αργολίδα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (23.6.2017), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Αιτήσεις για την ΑΣΠΑΙΤΕ του Άργους

Και το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 θα λειτουργήσει το Πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος προσφέροντας 160 θέσεις φοίτησης στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας aspete.gr ή aspete.eap.gr από 28/06/2017 μέχρι και 26/07/2017.

Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ναυπλίου!

Αν και δεν έχει βγει κάτι προς τα έξω από επίσημα χείλη, το Σωματείο Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου με ανακοίνωσή του σημειώνει πως «επιβεβαιώθηκαν οι βάσιμες υποψίες, σχετικά με την μετονομασία του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου», με ότι αυτό θα συνεπάγεται για τις υγειονομικές υπηρεσίες που από δω και στο εξής θα παρέχονται στους πολίτες του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής.

Μυστήριο με πιθανή απόλυση εργαζομένου από την ΕΑΣ-ΡΕΑ

Την οργή των συνδικάτων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ έχει προκαλέσει επιχειρούμενη απόλυση εργαζόμενης από την ΕΑΣ - ΡΕΑ, που σύμφωνα με την εργοδοσία δεν κατείχε τους τίτλους σπουδών τους οποίους είχε δηλώσει, αν και πληρωνόταν σύμφωνα με αυτούς.

Συγκεκριμένα φέρεται να είχε δηλώσει πως είναι απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάτι το οποίο δεν ήταν σε θέση να αποδείξει με αποτέλεσμα να κινηθούν για να επιβληθούν εναντίον της οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Έδωσαν 5 λεπτά από τον χρόνο τους για να σώσουν μία ζωή

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας διοργάνωσε Εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα της ΕΛ.ΑΣ. την 19η Ιουνίου στο χώρο της Δ.Α. Αργολίδας, όπου σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άργους μέλη της ένωσης προσέφεραν εθελοντικά μια μονάδα αίμα για την Τράπεζα της ΕΛ.ΑΣ.
 

Οι συνάδελφοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης, προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα ξοδεύοντας 5 λεπτά από τον χρόνο τους για να σώσουν μια ζωή, συλλέγοντας 30 φιάλες αίμα.

Σελίδες

Ο καιρός στην Αργολίδα